Det gick inte att kommentera detta inlägg från igår, så jag lägger upp den igen för att testa.. kanske har jag fipplat nånstans vart jag inte skulle ha fipplat... ;)
Ville prova på att använda MMF (marshmallowfondant) då jag hittat ett recept på det. SP (sugarpaste) är det jag annars alltid använder, men det är ju tyvärr inte så där supergott. Däremot så tycker jag att de är så kul och fint med just täckta tårtor. Vad jag läste om MMF var att man inte skulle behöva smörja insidan av MMF´en med olja eller smör om man spacklade tårtan med te x grädde. När man täcker en tårta med SP så brukar man vanligtvis spackla den först med smörkräm, på grund av att den annars kommer att börja "svettas", precis som marsipan. Så nu testade jag detta.
Är inte nöjd med MMF´en då den blev väldigt ojämn när man kavlade den. Kanske var det just min "deg" som var dålig, då det receptet jag följde beskrevs som att det inte skulle bli så. Däremot var den behaglig att rulla i handen, och säkert bra att modellera med! Det ska jag ta och prova.
Ljus sockerkaka fylld med kicks- och after eight fluff.
Spacklad med grädde smaksatt med en uns av after eight fluffen.
Täckt med MMF, dekorationer av marsipan.
Syster
5 november 2010 19:32
jätte fin kaka =) du är så duktig!
Marjo
5 november 2010 20:53
Siis kyllä sun täytys alkaa bagariksi, olet todella taitava;)
Susanna
6 november 2010 10:29
Kiitos Marjo!
Sussi
6 november 2010 10:14
Vart beställer du din sugerpaste? //Sussi
Sussi
11 november 2010 11:51
Åhhh tack så mycket, har funderat just över hur man kan göra den själv och nu fick jag ju verkligen ett tips... men du äter ni alla kakor/tårtor du bakar eller ger ni bort också? Rätt stor mängd att äta... jag älskar ju matlagning, håller på att lära mig baka, är lite svårt att baka mellan gluten och vanligt för när man gör på vanligt mjöl ska man tänka på en sak och när man gör på glutenfritt ska man tänka på en annan, så klurigt det där. Testat baka på glutenfritt nån gång?
Tack för tipset till sugarpasten...=)
http://sossiq.blogspot.com
Susanna
11 november 2010 11:58
Nej, självklart äter vi inte upp allt jag bakar. Vi skulle ju rulla fram om det hade varit så. Vi smakar och diskuterar hur vi tyckte om det och inte så mycket mer sen. Jag har inte bakat mycket alls utan gluten. Det man bör tänka på är ju att vissa mjölsorter har bakpulver färdigt i sig ( i olika mängder beroende på tillverkare). Det jag däremot kan rekommendera för tårtbotten är att göra den på enbart potatismjöl. Sedan gräddar du den som en rulltårta. Tunna lager på långplåt. Då får man grädda dem ett par ggr, och sedan skära dem i önskad form och storlek. Men kanske du redan har provat detta. Lycka till!