Alla inlägg under december 2010
Denna, som många andra recept, har jag hittat hos bakalitenkaka-Tove.
200 g frysta hallon
ca 3/4 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Kokar upp hallonen och låt koka i 2 minuter. Blötlägg gelatinbladen. Passera hallonen genom en sil. Smält en del av hallonen med gelatinbladen. Låt svalna. I resten av hallonen blandar man florsockret och färskost. Sedan hallonen med gelatinet. Grädden vispas upp separat och blandas sedan med hallonen. Ställ kallt en stund så att den får stelna innan du använder den.
Jag fick ett roligt uppdrag att göra en tårta som skulle se ut som ett bildäck. Önskemålet var att den skulle ha en silver fälg samt silverkulor till dubbar :)
Jag fick välja fyllningen själv och då valde jag vit botten, blåbärsmousse samt vit chokladmousse just på grund av att jag tyckte själv att den kombinationen var så god! Den är spacklad med italiensk marängsmörkräm och dekorerad med SP. Höll på med tårtan i 6 timmar igår, och jag hoppas att kunden är nöjd med den. Själv är jag då det. Vad tycker Ni?
Tårtan väger ton kan jag säga! :) Den är ca 34 cm i diameter och 11 cm hög.
Några missöden då? Nej, egentligen inte. Det blev 2 sprickor i SP:n på sidorna då den var ganska torr. Köpte den på Tiimari i Torneå och redan på affären fick jag stå och klämma på paketen för de flesta var hårda som sten! Hellst hade jag vela ha svart marsipan för smakens skull, men jag hann inte beställa hem då jag fick beställningen i tisdags :)
Det har varit lite glest både här på bloggen och med bakningen. Efter dophelgen har jag varit sjuk och kurerat mig. Men nu är allt tip top igen! :)
Igår bakade jag vanilj CupCakes med Cream Cheese frosting smaksatt med lite passionsfrukt. Tyvärr kände man inte av smaken från passionsfrukten, som jag älskar... I mitt tycke belv dom lite väl söta :)
Söta både till utseende och till smaken ;)
Jag har använt mig av ett bas recept och sedan byggt på själv. Jag lägger ut receptet ifall de nu är någon som känner att dom vill prova på :)
VaniljCC
115g smör
115g socker
115g mjöl
½tsk bakpulver
2 ägg
någon droppe vaniljessens
silade passionsfrukter
Rör ihop allt, fyll pappersformarna till ca två tredjedelar och grädda i 180graders ugn i ca 15-20 minuter.
Cream Cheese frosting:
60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljarom
1msk färskpressad citronsaft
100g färskost
Rör ihop allt till en slät och krämig smet.