Bakar mig i form!

Senaste inläggen

Av Susanna - 11 december 2010 15:19

Denna, som många andra recept, har jag hittat hos bakalitenkaka-Tove.


200 g frysta hallon
ca 3/4 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde


Kokar upp hallonen och låt koka i 2 minuter. Blötlägg gelatinbladen. Passera hallonen genom en sil. Smält en del av hallonen med gelatinbladen. Låt svalna. I resten av hallonen blandar man florsockret och färskost. Sedan hallonen med gelatinet. Grädden vispas upp separat och blandas sedan med hallonen. Ställ kallt en stund så att den får stelna innan du använder den.

Av Susanna - 10 december 2010 09:44

Jag fick ett roligt uppdrag att göra en tårta som skulle se ut som ett bildäck. Önskemålet var att den skulle ha en silver fälg samt silverkulor till dubbar :)

Jag fick välja fyllningen själv och då valde jag vit botten, blåbärsmousse samt vit chokladmousse just på grund av att jag tyckte själv att den kombinationen var så god! Den är spacklad med italiensk marängsmörkräm och dekorerad med SP. Höll på med tårtan i 6 timmar igår, och jag hoppas att kunden är nöjd med den. Själv är jag då det. Vad tycker Ni?




       Tårtan väger ton kan jag säga! :) Den är ca 34 cm i diameter och 11 cm hög.


Några missöden då? Nej, egentligen inte. Det blev 2 sprickor i SP:n på sidorna då den var ganska torr. Köpte den på Tiimari i Torneå och redan på affären fick jag stå och klämma på paketen för de flesta var hårda som sten!  Hellst hade jag vela ha svart marsipan för smakens skull, men jag hann inte beställa hem då jag fick beställningen i tisdags :)

Av Susanna - 9 december 2010 08:52

Det har varit lite glest både här på bloggen och med bakningen. Efter dophelgen har jag varit sjuk och kurerat mig. Men nu är allt tip top igen! :)


Igår bakade jag vanilj CupCakes med Cream Cheese frosting smaksatt med lite passionsfrukt. Tyvärr kände man inte av smaken från passionsfrukten, som jag älskar... I mitt tycke belv dom lite väl söta :)


 


 

Söta både till utseende och till smaken ;)


Jag har använt mig av ett bas recept och sedan byggt på själv. Jag lägger ut receptet ifall de nu är någon som känner att dom vill prova på :)

 

 VaniljCC

115g smör

115g socker

115g mjöl

½tsk bakpulver

2 ägg

någon droppe vaniljessens

silade passionsfrukter


Rör ihop allt, fyll pappersformarna till ca två tredjedelar och grädda i 180graders ugn i ca 15-20 minuter.


Cream Cheese frosting:

60g smör

5dl florsocker

1tsk vaniljarom

1msk färskpressad citronsaft

100g färskost


Rör ihop allt till en slät och krämig smet.

Dop

Av Susanna - 29 november 2010 19:57

I lördags så hade vi vår lilla  Sara Michelles dop. Ceremonin var fin och allt flöt på bra. Det berodde nog mest på att vi endast bjudit in familjerna samt faddrar till dopet. Det är roligt med lite större dop också, men denna gång kände jag bara att jag inte orkar. Så det blev litet och intimt. Och mycket behagligt! Fikat kunde vi bjuda på här hemma då vi rymdes allihopa vilket också underlättade en hel del. 


Nåväl, till bakningen. Jag har bakat och förberett det mesta. Det som jag var missnöjd med var Moussebakelsen, som jag tänkte spara lite tid på och gjorde istället en tårta av den. Vet inte vad som felade, men den var så mycket godare som en bakelse. 

Tårtan då. Ja, jag gav ju mig på den där MMF:en igen... *S* Gick inte alls bra. Och ytterligare felet jag gjorde var att jag borde ha ställt undan tårtan, gjort en smörkräm och spacklat den helt samt täckt den med SP istället, men de gjorde jag inte. Jag var för trött. Så den fick bli ojämn och ful. Men god, de var den!! 

  Ljus botten, fylld med blåbärsmousse samt vit chokladmousse.

Spacklad med grädde, täckt med MMF samt dekorationer i SP och Marsipan.

Visst blev tossorna söta ?! Rosorna är jag också rätt nöjd med faktiskt!


Utöver tårtan så bjöd vi bland annat på :

   

Gravlax smörgåsar, tjälknulsmörgåsar, varmkorv till barnen, lussekatter, mjuk pepparkaka, chokladkolasnittar, knäck, oreo cake pops, ballerina kladdkake cake balls, Chocolate chip cookies, chokladmoussetårta och (köpta ;) pepparkakor.

Av Susanna - 26 november 2010 17:11

Då var årets pepparkakshus skapad!


 

Av Susanna - 24 november 2010 22:12

Sätter in ett par foton på mina tidigare gjorda tårtor:


 

Moussetårta gjord på browniebotten och chokladmousse.

Blommor gjorda i marsipan.


 


 


 


En tårta till min dotters kompis som fyllde 4 år.

Chokladbotten, fylld med dumlefluff och hallonmousse om jag kommer ihåg rätt :)

Täckt med SP, dekorationer gjorda i FP och SP samt marsipan.

Av Susanna - 22 november 2010 15:21

är nu fylld med super smarriga chokladkolapinnar!


 


Chokladkolapinnar


100g rumstemp smör

1 dl strösocker

2 msk sirap

1 msk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

2 msk kakao

½ tsk bikarbonat


1) Vispa smör, strösocker och sirap poröst.

2) Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.

3) Rulla ut degen till 2 längder som du sedan plattar till lite med handen.

4) Grädda ca 15 minuter i 175 grader.

5) När kakorna har svalnat lite så skär du dem i önskad storlek på snedden.

(Om man vill göra dem ännu smaskigare så kan man smälta choklad och ringla över kakorna)

Av Susanna - 20 november 2010 17:46

 


Hittade dessa helt underbara kakburkarna på en affär på finska sidan, Tampereen Säästötex. Givetvis var dessa bara tvungna att följa med mig hem!!




Presentation

Snart 30 åring som lever familjeliv i Nikkala med 2 barn och sambo. Mindre spännande vardagsliv inkluderar barn, träning och bakning!
Har Ni funderingar eller frågor? Ja då mailar Ni mig på susanna.laine@hotmail.com ! :)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Räknare :)

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards